Me pamje krejtësisht Veriore, ai Bllok ndërtimesh Ishte pranë Bllokut të udhëheqjes. Morën emrin “agimi” si simbolin që përfaqëson Kjo fjalë. Ndryshe nga Shallvaret, si Krah Pune u përdorën Rreth 500-600 të burgosur që kanë punuar për ndërtimin e pallateve “agimi”. Madje, gjatë Punës PATI Edhe një tentativë arratisjeje, u rrethua e Errësira lagjja, Deri sa e kapën të larguarin. Përveç vendalinjve, janě të paktë ATA që e dinë se përse një nga Zonat më të njohura në Qendër të kryeqytetit Quhen pikërisht “shallvare”. E konsideruar si një Piké orientimi, “shallvaret” kanë ruajtur këtë Emër pavarësisht sistemeve që kanë ndërruar. CILA është Historia e Shallvareve, dhe pallateve që morën emrin e zonës? Kujtoj inxhinierët ndërtues, si Koço Tomçe, Ballkize Nallbani, ETJ. Unë Isha nxënës në Teknikumin e Ndërtimit dhe i ndiqja nga afër punimet Edhe për të mësuar nga KY profesion. Zbatues Ishte ndërmarrja e ndërtimit “21 Dhjetori”. Kur përfunduan, ATO Ishin ndërtesat më të Larta në Tiranë. Fillimisht u ndërtua Blloku i parë në formë “L”-je, pastaj i dyti, ai me Hark përgjatë Lanës dhe i treti, ai në formë “U”-je, në Qendër. Kati parë, me përjashtim të pjesës Qendrore, Ishte PA dyqane PASI kishte bodrume, të cilat fillimisht u përdorën dhe u shfrytëzuan si magazina, pastaj si banesa për Familje të persekutuara, të varfra, të cilat i jepte kryesia e lagjes.

Les architectes ont complété le bloc avec les mêmes projets, continuant avec les mêmes bâtiments dans le boulevard Zhan d`Ark, créant le signe U et le terminant avec des bâtiments à Myslym Shyri. Les appartements dans cette célèbre rue ont terminé en 1964. Aussi dans la même décennie, il y avait construit les bâtiments de “4 Shkurti” rue qui est maintenant connu comme la rue Ibrahim Rugova ou la région la plus populaire Blloku. Avec le même modèle, les bâtiments ont continué jusqu`à 21 Dhjetori et Kavaja rues. Tous ces bâtiments, sont typiques du style communiste et considéré par le plus très laid. Ancien maire de Tirana, maintenant le premier ministre de l`Albanie, m. Edi Rama et le maire actuel Erion VELIAJ, sont la peinture de ces bâtiments avec des couleurs vives et des formes, juste pour rendre plus attrayant ces quartiers situés au coeur de Tirana. Janë vite ku rritet në mënyrë progresive e të shpejtë numri i popullsisë së Tiranës dhe pikërisht në até periudhë kërkesa për ndërtimin e pallateve, shtimin i apartamenteve, Ishte immédiat.

Duc shfrytëzuar sëirish Terrin e lirë, Sapo përfundoi objekti i pallatit të Shallvareve, në Vitet 1953-55 u punua për ndërtimin e atyre “agimi”, Paralel në krahun tjetër përgjatë Lanës, që Ishin si një vazhdimësi e pallateve të Shallvareve, PASI Edhe për to you aplikua e njëjta strukturë arkitektonike.